User Name

Password

Info New or Forgotten?

Menu

Zoeken

Laatste nieuws

Klaverbladtoernooi Junioren 27-8 t/m 31-8

Klik op deze URL voor het speelschema Klaverblad Junioren.

 

N.B.
Als gevolg van de omlegging van de A9 vinden op dit moment werkzaamheden plaats in Badhoevedorp. In de week van het junioren klaverblad toernooi wordt het viaduct over de Kamerlingh Onneslaan afgebroken, waardoor deze route niet gebruikt kan worden. 

Onder het menu-item Contact, Adres en Route vind je de aangepaste routebeschrijving.

 

Klaverblad Veteranen in tropische sferen

Van maandag 23 t/m vrijdag 27 juli vond het Klaverbladtoernooi Veteranen plaats. Dit jaar met maar liefst 164 inschrijvingen, een forse toename vergeleken met de 140 inschrijvingen in 2017. Het toernooi mag zich verheugen in een grote en zelfs groeiende belangstelling van veteranen uit de regio.

In de voorbereiding moest de toernooileiding (Pim Snaterse, Jaap van Dijk, Peter Harte en Peter van der Wolf) zijn weg zien te vinden in de nieuwe toernooi-software van de KNLTB. Uiteindelijk is dit goed gelukt en kon de toernooileiding werken met een goede planning en een snelle en up-to-date verwerking van de wedstrijduitslagen.

Door de vele inschrijvingen moesten de eerste wedstrijden dagelijks al om 09.30 uur gepland worden. Een gelukkige bijkomstigheid, gezien de tropische temperaturen gedurende de hele week. Want warm was het…….. 

Vanaf dinsdag 24 juli voerde de wedstrijdleiding een ‘hitteplan’ in: er werden langere rustpauzes tussen de games toegestaan en op de banen stonden emmers water.

Op donderdag 24 juli heeft de wedstijdleiding zelfs besloten alle wedstrijden uitsluitend ‘s ochtends vroeg of ’s middags laat te plannen. En werden de wedstrijden bekort door de invoering van het beslissende-punt-systeem: bij een 40-40-stand in de game werd direct het beslissende punt gespeeld.   

Vrijdag 27 juli was de finaledag en werd het toernooi einde middag afgesloten met de prijsuitreiking en de traditionele barbecue met de muzikale omlijsting van ‘huiszanger’ Harm. Ondanks de tropische temperaturen waagden velen zich nog op de dansvloer.   

Een compliment aan de organisatie die kan terugzien op een zeer geslaagd toernooi. Tevreden deelnemers en geen ‘ongelukken’.

Voor alle winnaars, klik hier.

Voor alle foto’s, klik hier.

Klaverbladtoernooi Veteranen 23 t/m 27 juli

Voor het speelschema Klaverblad Veteranen, klik hier.

Finaledag zondag 15 juli

De finaledag van het Klaverbladtoernooi was weer een zonovergoten, dus warme dag. Vol met prachtige wedstrijden op alle niveaus. In maar liefst 53 (!) categorieën werden er finalepartijen gespeeld.

In de hoogste categorie dames enkel (DE A) speelde Jainy Scheepens de finale tegen Jiva de Veer. Jainy was in deze categorie als 1e geplaatst maar moest hard werken voor de winst. Uiteindelijk wist ze Jiva met 6-3, 7-6 te verslaan.

In de finale van hoogste categorie heren enkel (HE A) stonden Nathan de Veer (als 1e geplaatst) en Sten Leusink (als 2e geplaatst) tegenover elkaar. Dat beloofde een mooie partij te worden en dat werd het ook. Na een partij van ruim twee uur met veel lange rally’s trok Nathan de winst uiteindelijk naar zich toe met 6-4, 6-4.

Na deze wedstrijd zagen we de heren dubbel (HD A) op baan 1. Bob Altelaar en Jan Willem Feilzer tegen Bas van Bentum en Pim Zijlstra. Kortom, veel ervaring op de baan en dat zorgde voor een fraaie wedstrijd. Bob en Jan Willem wonnen uiteindelijk in 3 sets (6-2, 4-6 en 6-4).

Goed om te zien dat ook veel oud-TVB’ers, die nu elders lid zijn, aan het toernooi deelnamen (onder andere Kelly van Zanten, Marloes van den Boogaard en Feija Gloudemans) en daarin succesrijk waren.

Rond 17:00 uur gingen de laatste finalepartijen de baan op waarna om 19:30 uur de prijsuitreiking plaatsvond.  

Daarna barstte het laatste feestje van het 40ste Klaverbladtoernooi in volle hevigheid los en bleef het nog lang onrustig op de Snelliuslaan.

 

Voor de vele mooie foto's van onze onvolprezen TVB-fotografen, klik hier en hier.

Zaterdag 14 juli

Zaterdag 14 juli beleefden we weer een prachtige dag met veel mooie wedstrijden. Veel halve finales in de opmaat naar zondag 15 juli, de finaledag.

Om 18:00 uur startte de traditionele Klaverbladborrel waarvoor onder andere alle winnaars en winnaressen, hoofdsponsors en Klaverblad-directeuren van 40 jaar Klaverblad waren uitgenodigd. Druk bezocht en zeer geslaagd.

En als klap op de vuurpijl zagen we aansluitend de prachtige demonstratiewedstrijd tussen enerzijds de gevestigde namen Brenda Schultz en Bob Altelaar en anderzijds Jainy Scheepens en Sten Leusink, het aanstormend talent. Ze maakten er voor de vele toeschouwers een prachtige show van met spectaculaire rally’s, waarbij de trukendoos wagenwijd open ging.

De partij eindigde – niet verrassend – in 6-6, waarna Brenda en Bob uiteindelijk de tiebreak wisten te winnen.

Vandaag, zondag 15 juli, de slotdag. Met uiteraard een aantal veelbelovende finales op het programma. Komt dat zien.

Voor de foto's van zaterdag 14 juli, klik hier.

Klaverbladtoernooi Senioren 7 t/m 15 juli

Voor het speelschema Klaverblad Senioren klik hier

Verslag woensdag 11 juli

Een gedenkwaardige tennisdag. Op Wimbledon moest Roger Federer zich ‘s middags, na een titanenstrijd tegen Kevin Anderson, in de vijfde set met 13-11 gewonnen geven. Een meeslepende wedstrijd van maar liefst vier uur en een kwartier.

Maar wij hadden ’s avonds in de Heren Enkel A de kraker tussen de als 2e geplaatste TVB-er Sten Leusink en Bart van Monsjou van Hoofdklasser Festina. De vele toeschouwers konden ruim 3½ uur genieten van een partij van hoog niveau. De eerste set ging met 6-3 naar Sten, maar Bart wist dit in de tweede set met dezelfde cijfers recht te zetten. In de derde beslissende set bleken Sten en Bart volledig aan elkaar gewaagd en was een 6-6-stand een logische uitkomst. In de tie-break wist Sten uiteindelijk te winnen (7-4). Het einde van een wedstrijd die fysiek en mentaal alles van de spelers vroeg. En de klok wees inmiddels 01:10 uur…………

Eerder op de avond zagen we in de Heren Dubbel B Jasper Cordemeijer en Nick Eskandari knap in drie sets winnen van het gevreesde koppel Maarten Richard en Ivar Spierings  (6-3, 1-6, 7-6). Later wonnen in dezelfde poule Martijn van der Zalm en Nathan de Veer met 6-2, 6-2 van Jelmer Broers en Emil van Gorkum.

Kortom, het was weer een mooie avond bij de TVB. Veel lange partijen (dit keer 14 driesetters) zorgden ervoor dat het schema iets uitliep. Voor de wachtende deelnemers viel er, door het goede weer en de mooie partijen op de baan, voldoende te genieten.

Vanavond weer een mooi programma, goed weer en een heerlijke dagschotel. Komt dat zien, meemaken en proeven!

En gelukkig hebben we de foto’s nog, klik hier.

Inzameling CliniClowns

Wat een geweldig initiatief om geld in te zamelen voor de CliniClowns. De CliniClows zijn er om een glimlach op de gezichten van zieke kinderen te toveren, maar niet alleen dat. Ze doen dit ook bij mensen met dementie.

Onze eigen CliniGirl heeft gisteravond het mooie bedrag van € 97,35 opgehaald voor deze mooie organisatie. Alle donateurs: hartelijk dank!!

Verslag maandag 9 juli

Het was de avond van de drie-setters. Maar liefst 15 partijen werden in de derde set beslist.

De Herendubbel in poule C tussen Stefan Houtsma en Coen Smits van Oyen tegen Davey Hoffman en Jeroen van Smeerdijk nam de meeste tijd in beslag: 2 uur en 48 minuten. Na een spannende partij ging de winst uiteindelijk naar Stefan en Coen (7-6, 2-6, 6-4).

De partij in Heren Enkel A tussen de als eerste geplaatste Nathan de Veer en Bart Cordemeijer duurde aanzienlijk korter. Bij een achterstand van 6-1, 1-1 moest Bart de partij uiteindelijk opgeven met een vervelende elleboogblessure. Hopelijk is Bart op tijd hersteld voor zijn herendubbel met Bas van Bentum, die later deze week is gepland.

Een andere pechvogel was Henk Plessius. Bij een voorsprong van 7-5, 3-1 in zijn partij in de Gemengd Dubbel C, met dubbelpartner Marianne Holwerda, probeerde Henk een ‘onmogelijke bal’ te halen. Het gevolg was een stevige en pijnlijke hamstring-blessure en een voortijdige opgave.

Voor de rest was de schade beperkt en zagen we in de Heren Enkel C een solide overwinning (6-2, 6-4) van Willem van der Grinten op Davey Hoffman. En er was een spannende tweesetter in de D-poule van Heren Dubbel 35+. Marco Eeman en Remco Roos bleken met 7-6, 7-5 net iets sterker dan Martin van der A en Ben Zeilmaker.

Ten slotte een mooie partij in poule C van Gemengd Dubbel 35+: daar wisten Giovanni Yvelaar en Linda van Hoorn, na een achterstand van 5-2 in de derde set, alsnog met 7-6, 1-6, 7-5 te winnen van Koos Worm en Marcella Lindeman.

Kortom, er viel weer veel te beleven en dat belooft wat voor de komende dagen.

Te beginnen met vanavond, dinsdag 10 juli. Op het programma onder andere de partij tussen Bas van Bentum en Christiaan Hesselink in de Heren Enkel A. Komt dat zien!

Klik hier voor de foto's.

Verslag zondag 8 juli

Ook dag 2 van het Klaverbladtoernooi was weer zonovergoten met meer partijen en nog meer bezoekers dan op de openingsdag.

Moeder Jacqueline en zoon Anton Schut gingen voor het eerst samen de baan op en niet onverdienstelijk. Ze wonnen hun partij in de Gemengd Dubbel D met 6-1 en 6-2.

In de Dames Dubbel D wonnen Dieuwke Jonker en Michela Sickmann-Kool van de als nummer 3 geplaatste Daniëlle van Dijk en Carmen Vermeij. Dit na een marathonpartij van ruim drie uur!

In de Heren Enkel C won Timo Pool in 3 sets van Dennis ter Haar: 6-3, 6-7 en 6-2.

De altijd gezellige broers Bart en David Willemstein werden in de Heren Dubbel D verslagen door de TVB’ers Igor Danser en Willem van der Grinten (6-1, 6-2).

En tot slot speelden in de heren enkel E Laurens Beijnen en de als 2e geplaatste Jelte Brouwer tegen elkaar. Laurens won de wedstrijd na twee uur en drie kwartier in 3 sets: 4-6, 6-4 en 7-5.

Voor de foto’s van deze dag, klik hier.

Zaterdag 7 juli: start Klaverbladtoernooi

Zaterdag 7 juli was de aftrap van de 40ste editie van het Klaverbladtoernooi. Om 11:30 uur startten de eerste partijen en zonder enige vertraging gingen de laatste partijen om 14:30 uur de baan op.

Er zijn weer mooie partijen gespeeld. Een een van de hoogtepunten was de partij van Twan van Zijl tegen Thomas Ykema, die  door Twan met 6-1, 6-1 werd gewonnen. 

De weergoden zijn met ons, de sfeer is weer uitstekend, het eten is weer goddelijk (heerlijke pasta's en bbq). Al met al een succesvolle eerste dag.

 

Klik hier voor de foto's van zaterdag 7 juli.

Inschrijving Klaverbladtoernooi Junioren 2018 is geopend

Speeldata Klaverbladtoernooi 2018

Senioren: 7 juli 2018 t/m 15 juli 2018
Veteranen:  23 juli 2018 t/m 27 juli 2018
Junioren: 27 augustus 2018 t/m 31 augustus 2018

 

Trotse winnaars van het Klaverbladtoernooi 2018

Winnaars Klaverblad 2018: Jainy Scheepens en Nathan de Veer

Volg ons of tweet #klavertvb

 
 

Copyright © 2009-2011 Tennisvereniging Badhoevedorp. Alle rechten voorbehouden. Gebruiksvoorwaarden Technische informatie Contact